Swedish Open, 2015 – Uppsala

Den första svenska ITF-veckan (bortsett från WTC 2007), började med besök från Florida då min dubbelpartner Marc Mclean (USA) anlände tidigt för att uppleva Sverige utöver gult boll-ludd och inrutade banor.
Långpromenad i höstsol runt Nybroviken, besök på Vasamuseet, Nobelmuseet med en avslutande traditionell köttbullsmiddag med pressgurka och lingonsylt, förberedde andra-seedade dubbelparet väl.

Singelturneringen började med en tät match mot Alexandru Craciun (ROM).
Jag attackerade bollen bra och spelade inledningsvis med bra toppad forehand i backhand-hörnet. Kompletterat med raka forehand-slice och långa returer gav det utdelning.
I andra set blev det svårare. Returerna blev kortare och jag spelade för mycket i mitten. Detta är ödesdigert mot Carciun som har en bra volley.  Jag fick kämpa mig tillbaka från 1-4 och 2-5, men tack vare längre/bättre toppat spel mot backhand och fokus på bollen vid forehand-slice så spelade jag undan bollen bättre. Puh! 6-3, 7-5.

I nästa omgång blev det Di Cosmo (ITA). Alltför svårt motståndare, men en del bra returer och långa dueller med bra kontroll på forehand-toppen resulterade i 0-6, 2-6.

Bye i första gav Craciun (ROM)/Ahlén(SWE) i semi-dubbel. En tyvärr alltför enkel match, men med en del bra bollar. 6-0, 6-0.
Vi hade behövt få kämpa mer för att förbereda oss för den mycket svåra kommande matchen. I finalen mot Shroder (NED)/Green (GBR) fick vi tyvärr bara med oss 1-6, 0-6. Jag hade behövt röra mig bättre efter träff, för att inte bli så stressad med mycket spel på mig i tidsnöd.

Bättre lycka nästa gång..

Allt för nu, över och ut!

Annonser

Författare: Petter Edström

International tennis player. Former world #1 in swimming and R&D Developer in telecom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s