Bath Indoor, GBR, 2017

Sista turneringen för året blev i den – redan av de gamla romarna – ockuperade kurorten Bath. Ett besök på de historiska baden och platsen där Mary Shelley skrev om Victor Frankenstein och hans monster lugnade sinnet inför bra spel.


Första omgången, mot brasilianske topp-15-spelaren Silva, blev bättre än väntat på det ypperligare banorna på Bath University:  många fördelsgem. Ett som till och med varade så länge att domaren tappade koll på tiden (längre än 25 minuter..). Dock behöver man ju vinna fyra bollar per gem. 1-6, 0-6.
Ett tips från kompis Anders Hård om fler forehandslice för attacker/ändrat tempo visar nog litet på att jag inte vågar spelar så avslappnat som jag behöver, när väl avgörande lägen dyker upp/jobbas fram.

I consolation mötte jag Gary Cox (GBR), som jag tidigare förlorat en tät tre-setare mot tidigt under 2017. Nu gick jag ut hårdare och placerade bollarna bra i första set, 6-2. I andra blev det tätare, 3-6, efter många servar som inte orkade över nät. I super-tiebreak var det återigen väldigt jämt, men denna gång lyckades jag (för en gångs skull) vinna, 6-2,3-6, 1-0(8).

I nästa match mot James Shaw (GBR), försökte jag tänkta på våra gemensamma värmningar i bland annat tidigare under hösten, där jag rört mig bra och attackerat med kraft, utan tveksamhet. Även om värmning är just värmning, så finns det något att ta lärdom av där. Jag hade gem-boll till 2-0, men längre än så räckte det inte mot topp-15-spelaren.

Ett fantastisk år med fokus på träning, nya förbättrade hjul och en lärorik vår i Frankrike/Tyskland/Tjeckien är till ända.

28 respektive 38 platsers förbättrad ranking (som bäst #26 i singel och #16 i dubbel), blev resultatet av näst flest turneringar bland spelarna på quad-touren.

Tusen tack, 2017!

2018 kommer sannolikt att innebära betydligt färre turneringar (då försörjning måste säkras), men låt oss hoppas att glädjen med tennisen ändå fortsätter att utvecklas.
Allt för nu, över & ut!

Annonser

Författare: Petter Edström

International tennis player. Former world #1 in swimming and IT Engineer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s