Georgia Open, USA, 2018Efter livsnärande besök vid Little Rival Canyon National Preserve och De Soto Falls,

 

 

 

 

 

bar det av till en nystartad ITF1-turnering i Rome, GA och lovande bra banor på landets största tennisanläggning med 52 (!) banor.

Med eliten på plats (hög nivå med fast lottningsstorlek) krävdes kval in till huvudturneringen.

Där väntade David Jordan (USA), som jag för c:a 18 månader sedan förlorat oroande stort mot.
Denna dag ville dock annorlunda. Planen var (som oftast) att säkra avslappnad rörelse i bakplan och att skapa läge för forehand-slice, med hjälpa av pressat, toppat spel med vänstern.

I vinden blev det många svårbedömda bollar, men det skulle visa sig att den ihållande sidvinden och en stor portion tålamod skulle hjälpa mig. Många frustrerande, korta bollar med sidskruv hanns aldrig upp, men med bra rörelse, servar in mot kroppen och tålamod i returerna håll jag ut. Djupa bollar i hörnen gav resultat, särskilt som svar på attacker.
Efter drygt 4 (!) timmar på banan hade jag räddat två matchbollar vid 4-6, 6-4, 4-5, och ytterligare 4 i tiebreak från 2-6.
Resultatet 4-6, 6-4, 7-6 (6) signerar min bästa utomhusvinst i karriären.

Tyvärr, så gav inte detta de välkomna rankingpoäng som en sådan monstermatch vore värd. En rörlig, välspelad, men alltför svår match mot Heath Davidson (AUS) följde sedan i huvudlottningen (1-6, 1-6).
I dubbeln tillsammans med Pablo Araya (CHI), möttes kanadensarna Shaw/Luker. Vi spelade riktigt bra för att endast ha spelat tillsammans en gång tidigare och bjöd på riktigt underhållande spel med en del fantastiska vinnare trots 3-6, 1-6.

I consolation väntade tyvärr klubbkompisen Anders Hård som känner mina brister alltför väl och resultatet 0-6, 1-6 blev ett surt klimax på en annars fantastisk vecka.
En otrolig anläggning och trevliga organisatörer väl värda fler besök!
Se y’all again!
Nya lärdomar ledde till tester med och inköp av en ny styvare racket, för att förbättra djupt spel med avslappnade slag.  Detta bör resultera i mer press i attackerna tillsammans med ett tryggare försvarsspel.
Allt för nu, över & ut!


Annonser

Författare: Petter Edström

International tennis player. Former world #1 in swimming and IT Engineer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s