Île de Ré, FRA, 2018

Île de Ré, 2018

Min favorit-turnering bjöd denna gång på flera överraskningar.
Först en positiv känsla vid lottningen. Sedan visade det sig att huvuddomaren hanterade kvalspelare felaktigt, varför lottningen gjordes om. Där väntade världs-sexan och det blev tyvärr en snabb affär, bland annat när skillnaden i fysisk funktion så tydligt visade sig.

I consolation väntade Sophie Fraioli (FRA), från turnering nyligen.
Denna gång skulle strategin appliceras till perfektion. Tålamod krävdes, att inte försöka för mycket för tidigt och samtidigt ett bra, kontinuerligt aktivt rullstolsarbete, att avslappnat säkra gott om plats och marginaler.
Detta blev min mest perfekta match hittills. 6-1, 6-0, och detta trots att en punktering under första dubbelmatchen krävt byte av hjul och till denna match både däck och slang.

I dubbel så spelade jag och dubbelmatch-ovane Max Laudan (GER) bättre och bättre. Vi kämpade med strategin i första set mot Baxter (USA)/McIntyre (CAN). Vinden gjorde det kämpigt att samtidigt sätta press och känna trygghet. Efter 6-7(5), fick matchen avbrytas på grund av regn.
Dagen efter hade vi diskuterat strategi ytterligare och spelade nu mer stabilt och gjorde det svårare för motståndarna att hitta vår (min) svaghet.
Efter mycket stabilt spel och en stor dos tålamod så lyckades vi vinna med 6-7(5), 6-4, 1-0(3), efter ett riktigt övertygande match-tiebreak.

I nästa omgång i singel-consolation väntade min dubbel-partner. Tyvärr lyckades jag inte neutralisera hans starka forehand i vinden.

Däremot spelade vi riktigt bra mot topp-seedade Cotterill (GBR)/Barten (USA) i nästa dubbel. Stabilt spel och många långa dueller gav en känsla av ett dubbelt så bra resultat, även om siffrorna skrevs till 2-6, 1-6.
Bra träningstimmar med rumskompisen Antony Cotterill (GBR) och en bra träningsdubbel som avslutning (vinst mot Jance/Huguenin 5-2), lovar mer inför Paris nästa vecka.
De senaste veckorna har sannerligen lyft min spelnivå på flera plan!

Allt för nu, över & ut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Författare: Petter Edström

International tennis player. Former world #1 in swimming and IT Engineer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s