Open de Vendée, FRA, 2018

Som femte person på rankingen under denna vecka, så kunde lottningen blivit betydligt svårare. Nu väntade min franska kompis Sébastien Jance, mot vilken jag spelat jämna tresetare, men senast fick jag ordentligt med stryk på mjukt underlag.
Strategin fungerade, trots att det ofta blev alltför kort för att kännas säkert mot volley-säkre Séb.  Ledde 5-3 i första set, men det var oerhört jämnt rakt igenom. Förlorade 5-7 för att sedan hamna i underläge 3-5, 0-30, men vände och vann 7-6.
I tredje set låg jag under 0-3, vände sedan och ledde både 5-3 och 6-5, men retligt nog så blev en nätboll i tiebreak dagens slutpunkt: 5-7, 7-6, 6-7 (4). Min jämnaste match någonsin och sannolikt också den mest välspelade. Lite för många missade returer forehand inside-out. Får svåra val vid fel tillfälle behöver hanteras. Dock lugnar det att utgå ifrån en stor ledning i gem, även om det bara är i tanken.

I consolation round-robin blev det först en enkel vinst 6-1, 6-0 och sedan väntade Roberto Romo (ESP) som slog mig i en tät match på grus förra sommaren. Efter 3-3 30-40 flyttade matchen inomhus och lugnet infann sig. Strategin för gårdagens match kunde nu appliceras fullt ut tack vare bra rull på stolen utan vind som stör.
6-3, 5-0 0-40, men det slutade 6-3, 6-1, med lugn och bra känsla att minnas inför matchen mot Sophie Fraioli (FRA) som väntar.
Efter att Roberto tidigare vunnit en jämn tresetare  mot Sophie, så väntade ytterligare en väl utfört match. Strategin som fungerat de två tidigare dagarna visade sig nu fungera alldeles utmärkt, inomhus.
5-2 och 6-3, 6-4 efter djupa placeringar och inte alltför överilade attacker.

Trots en inledningsvis mycket sur förlust, blev det en mycket välspelad vecka.
Mycket finns att jobba vidare med, men också en fingervisning om att den mentala inställningen ofta är ett större hinder än väntat.
Nu är äntligen flera av dessa ”mentala trösklar” passerade.
Framåt och uppåt!
Allt för nu, över & ut!

 

Författare: Petter Edström

International tennis player. Former world #1 in swimming and IT Engineer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s